Αγωγή κατά του Τραμπ κατέθεσε η πορνοστάρ «ερωμένη του»

Αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατάθεσε η πρώην πορνογραφική ηθοποιός που ισχυρίζεται ότι είχε παλαιότερα εξωσυζυγική σχέση μαζί του, καταγγέλλοντας ότι το συμφωνητικό εχεμύθειας που την εμποδίζει να προβεί σε αποκαλύψεις είναι κενό διότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ουδέποτε το υπέγραψε.

Πληροφορίες για τη φερόμενη σχέση, την οποία ο κ. Τραμπ αρνείται, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον αμερικανικό Τύπο τον Ιανουάριο. Τότε η Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το ψευδώνυμο «Στόρμι Ντάνιελς», είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

Στην αγωγή της ωστόσο ισχυρίζεται ότι υποχρεώθηκε να προβεί στη διάψευση αφότου έγινε στόχος «εκφοβισμού και εξαναγκαστικών τακτικών» από τον Μάικλ Κόεν, δικηγόρο του κ. Τραμπ, ο οποίος πέρυσι της κατέβαλε 130.000 δολάρια. Προσθέτει μάλιστα πως εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του προέδρου.

Το συμφωνητικό φαίνεται πως υπογράφηκε από την πορνογραφική ηθοποιό στις 28 Οκτωβρίου του 2016, δηλαδή λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όμως η «Στόρμι Ντάνιελς» υποστηρίζει ότι είναι ελεύθερη να μιλήσει δημόσια για τη σχέση καθότι το «κενό» συμφωνητικό εχεμύθειας δεν τη δεσμεύει.

Οι κύριοι ισχυρισμοί της αγωγής

Ο κ. Κόεν έχει παραδεχτεί ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην κ. Κλίφορντ, όμως υποστηρίζει ότι πρόκειται για διαπροσωπική συναλλαγή που δεν είχε οιαδήποτε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ ή τον Λευκό Οίκο.

Η πορνογραφική ηθοποιός αντιτείνει στην αγωγή πως η πληρωμή έγινε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας να προστατευθεί η φήμη του κ. Τραμπ. Ως συγκατηγορούμενοι κατονομάζονται διάφορα νομικά πρόσωπα που καταγγέλλεται πως βοήθησαν τον κ. Τραμπ στην αποσιώπηση της φερόμενης σχέσης.

Όπως αναφέρει η κ. Κλίφορντ, στο συμφωνητικό εχεμύθειας ο κ. Κόεν έκρυψε την πραγματική ταυτότητα των αντισυμβαλλόμενων χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, με τον κ. Τραμπ να αποκαλείται «Ντέιβιντ Ντένισον» ενώ η ίδια ονομάστηκε «Πέγκι Πίτερσον».

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο κ. Κον ίδρυσε μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, την Essential Consultants LLC, για να της εμβάσει τα 130.000 δολάρια και να αποκρύψει τη σχέση της πληρωμής με την προεκλογική εκστρατεία.

Σε αντίτυπα του συμφωνητικού εχεμύθειας που κατέθεσε ο δικηγόρος της πορνοστάρ φαίνεται πως δεν υπάρχει υπογραφή κάτω από τα αρχικά «Ντ Ντ» (Ντέιβιντ Ντένισον), και με βάση αυτό ζητά η συμφωνία να κηρυχθεί άκυρη.

Η πληρωμή των $130.000 ολοκληρώθηκε πάραυτα.

Λίγους μήνες πριν συμβούν όλα αυτά, είχε έλθει στο φως βίντεο από μία παλιά τηλεοπτική εκπομπή όπου ο κ. Τραμπ περηφανεύεται ότι χάρη στη διασημότητά του μπορεί να πιάνει ελεύθερα τα ιδιαίτερα σημεία άγνωστων γυναικών. Ακολούθησε σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με την αγωγή, μετά τις εν λόγω αποκαλύψεις η κ. Κλίφορντ αποφάσισε να μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης για τη φερόμενη σχέση της με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, με συνέπεια να έλθει σε συμφωνία για την καταβολή των 130.000 δολαρίων με τον κ. Κόεν.

Η σχέση φέρεται να άρχισε το 2006, λίγο μετά τον γάμο του κ. Τραμπ με τη νυν πρώτη κυρία Μελάνια, και να διήρκεσε έως το επόμενο έτος.
Πηγή: skai.gr