Δεν μοιράστηκε όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για τη Γούτα

Η διεθνής ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που εισήλθε το μεσημέρι στον πολιορκούμενο, ανταρτο-κρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στα όρια της Δαμασκού, δεν μπόρεσε να διανείμει όλη τη βοήθεια που μετέφερε, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών.

«Συμβαίνει τώρα. Η αυτοκινητοπομπή στην Ανατολική Γούτα βγαίνει από την Ντούμα σχεδόν εννέα ώρες αργότερα. Διανείμαμε όσα μπορούσαμε εν μέσω βομβαρδισμών», έγραψε στο Twitter ο Σάγιαντ Μάλικ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) στη Συρία.

Ο κ. Μάλικ δεν διευκρίνισε πόσο μεγάλες ποσότητες βοήθειας δεν διανεμήθηκαν. Στόχος της οχηματοπομπής, που αριθμούσε 46 φορτηγά, ήταν να παραδώσει τρόφιμα σε 27.500 κατοίκους της Ντούμα, που είναι η μεγαλύτερη πόλη του θύλακα της Γούτα.

Παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια στον θύλακα της Γούτα τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κατορθώσει να παραδώσουν βοήθεια μόνο μία φορά φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου, όταν ανθρωπιστικό κομβόι έφτασε σε 7.200 ανθρώπους στην πόλη Νασαμπίγια.

Περισσότεροι από 600 άμαχοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην Γούτα, εν μέσω μπαράζ βομβαρδισμών από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Πηγή: skai.gr