Κλειστό εκ νέου το αεροδρόμιο της Γενεύης εξαιτίας της χιονόπτωσης

Το αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε και πάλι σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, ανακοίνωσαν οι ελβετικές αερολιμενικές αρχές.

«Λόγω των καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο της Γενεύης είναι προς το παρόν κλειστό για την εναέρια κυκλοφορία (και θα παραμείνει) μέχρι νεωτέρας», αναφέρει το αεροδρόμιο στην ιστοσελίδα του, συνιστώντας στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερώνονται αν οι προγραμματισμένες πτήσεις θα αναχωρήσουν.

Η χιονόπτωση ξανάρχισε σήμερα γύρω στις 08:30 (09:30 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να σταματήσει γύρω στις 15:00, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Χθες το πρωί χιόνι ύψους 15 έως 20 εκατοστών έπεσε στην περιοχή της Γενεύης, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις αεροπλάνων για πολλές ώρες. Η αεροπορική κυκλοφορία επαναλήφθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το άλλο μεγάλο αεροδρόμιο της Ελβετίας, εκείνο της Ζυρίχης, φαίνεται να έχει επηρεαστεί λιγότερο καθώς μόνο ορισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Η Ελβετία κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών με τον υδράργυρο να πέφτει έως και τους -40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Πηγή: skai.gr