Αίγυπτος: Δύο χρόνια φυλακή σε τραγουδίστρια που έκανε τον χορό της κοιλιάς

Σε διετή φυλάκιση καταδικάστηκε στην Αίγυπτο μία τραγουδίστρια αφότου το δικαστήριο έκρινε πως ένα online βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί «υποκινεί την ακολασία και την ανηθικότητα».

Το βίντεο εικονίζει τη Λάιλα Αμέρ, μία σχετικά άσημη καλλιτέχνιδα, να χορεύει τον χορό της κοιλιάς και να παραπονιέται στον σύζυγό της για τη δύστροπη μητέρα του.

Η τραγουδίστρια κατέθεσε έφεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης, όμως οδηγήθηκε στη φυλακή έως τη νέα δικάσιμο καθώς το αίτημά της δεν έχει ανασταλτική ισχύ.

Το αιγυπτιακό δικαστήριο επέβαλε ελαφρύτερες ποινές σε συντελεστές του επίμαχου βίντεο, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με τρεις έως έξι μήνες φυλάκιση.

Η δίκη της Αμέρ συνέπεσε με την καταδίκη μίας πολύ διασημότερης συναδέλφου της, της Σερίν Αμπντέλ-Γουαχάμπ, η οποία χθες καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση διότι αστειεύτηκε για την καθαρότητα των υδάτων του Νείλου.

«Πιείτε Evian καλύτερα», ήταν το αστείο που οδήγησε την Αμπντέλ-Γουαχάμπ ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς εκλήφθηκε ως προσβολή για τον ποταμό.

Σε αντίθεση με την Αμέρ ωστόσο, η Αμπντέλ-Γουαχάμπ μένει εκτός φυλακής έως ότου να επιδικαστεί η έφεσή της.
Πηγή: skai.gr