Τρεις άνθρωποι από τη Βενεζουέλα σκοτώθηκαν από πυρά στα σύνορα με την Κολομβία

Τρεις πολίτες της Βενεζουέλας σκοτώθηκαν την Κυριακή στη βορειοανατολική Κολομβία κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων, η ευθύνη για την οποία επιρρίφθηκε από την κολομβιανή Aστυνομία στην αριστερή οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης ELN.

Τα τρία θύματα σκοτώθηκαν από σφαίρες ανταρτών που κινούνταν με μοτοσικλέτες στην κοινότητα Τιμπού, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανέφερε η Αστυνομία της Κολομβίας σε ανακοίνωσή της.

Οι αντάρτες επιτέθηκαν επίσης σε θέση της Αστυνομίας στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, κατά την ίδια πηγή.

Η Τιμπού, στην επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ, είναι η περιοχή όπου βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες κόκας. Πέρα από τον ELN δρουν επίσης διάφορες συμμορίες που επιδίδονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ELN βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, έπειτα από σειρά επιθέσεων των ανταρτών στην Κολομβία.

Παρά ταύτα, οι ηγέτες των ανταρτών επιμένουν ότι θέλουν να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Η σχέση ανάμεσα στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα, δυο κράτη τα σύνορα των οποίων εκτείνονται σε 2.200 χιλιόμετρα, είναι όλο και πιο τεταμένη.

Η Κολομβία είναι αντιμέτωπη με τη μαζική έλευση χιλιάδων πολιτών της Βενεζουέλας, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας της πολιτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, και υποστηρίζει πως χρειάζεται διεθνή στήριξη για να αντεπεξέλθει.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, περίπου 550.000 πολίτες της Βενεζουέλας βρίσκονται στην Κολομβία κι ο αριθμός τους δεν σταματάει να αυξάνεται.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο