Ερντογάν: Παγκόσμιος προπαγανδιστικός πόλεμος στην Τουρκία– Το YPG ικετεύει

Η παγκόσμια αντιτουρκική προπαγάνδα που βασίζεται στα ψεύδη δεν θα είναι επιτυχής, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η έναρξη ενός παγκόσμιου προπαγανδιστικού πολέμου που βασίζεται σε ψέματα, συκοφαντία και διαστρέβλωση, από εκείνους που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία στο έδαφος δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Εκείνοι που μας βλέπουν ως τη ‘’χθεσινή Τουρκία’’ και μας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο έχουν αρχίσει σταδιακά να συνειδητοποιούν την αλήθεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν απέρριψε εκ νέου αναφορές, και τις αιτιάσεις κρατών όπως οι ΗΠΑ,  ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίνη έχει θύματα πολίτες. «Δεν είναι στο αίμα μας να επιτιθέμεθα σε πολίτες, αλλά στο δικό σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, σε άλλο συνέδριο του ΑΚΡ στο οποίο παρευρέθηκε διερωτήθηκε αν υπάρχει παγκόσμια διαμαρτυρία για την ανθρωπιστική κρίση στην Ανατολική Γούτα στη Συρία, που πολιορκείται από δυνάμεις του Άσαντ.

«Έχετε ακούσει μια χώρα που διαμαρτύρεται σοβαρά για τη συνεχιζόμενη βία στην Ανατολική Γούτα;» είπε. «Συνεχίζουν να μιλάνε για αμάχους... Λοιπόν, δεν υπάρχουν πολίτες στη Γκούτα;» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Κοιτάξτε εκείνους που αψηφούσαν εμάς και τη χώρα μας πριν από ένα μήνα. Σήμερα ικετεύουν και κλαίνε στους Δυτικούς αφέντες τους λέγοντας: ‘’Σας παρακαλώ, σώστε μας’’», ανέφερε δηκτικά για τους Κούρδους μαχητές του YPG στο Αφρίν. «Δεν έχει σημασία σε ποιους κλαίνε ή ποιους ικετεύουν, θα τούς δώσουμε αυτό που τους αξίζει» διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής «1.951 τρομοκράτες» έχουν «εξουδετερωθεί» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία. 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να έχει παγκόσμια φωνή σε μια σειρά θεμάτων, από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία. Η αναβίωση της Τουρκίας έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις «πολλών κοινοτήτων» στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε.

Έκανε δε λόγο για «πρώην αποικιοκράτες» και τους «εκούσιους σκλάβους τους». «Η εξάλειψη της τρομοκρατίας είναι σημαντική για να μην γυρίσουμε στην αποικιοκρατία» υποστήριξε.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ