Κλείσιμο

Eρντογάν: «Μηχανή ψεύδους» οι ΗΠΑ διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για την Αφρίν

Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο θύλακα Αφρίν της Συρίας που κατέχουν κουρδικές δυνάμεις.

«Διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις ότι υπάρχουν απώλειες πολιτών… έχουν θέσει σε λειτουργία μια «μηχανή ψεύδους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα.

Ο τούρκος προέδρος εστίασε τα πυρά του στην εκπρόσωπο του Πενταγώνου Άντριαν Γκάλογουει που εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις της τουρκικής επιχείρησης στους αμάχους της Αφρίν. Πάντως δεν τον κατονόμασε.

«Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας μιας εκ των χωρών (του ΝΑΤΟ) δήλωσε ανερυθρίαστα ότι ‘πολίτες πεθαίνουν στην Αφρίν και ότι οι πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους εξαιτίας της βίας» είπε ο Ερντογάν, και πρόσθεσε:

«Είστε ασυνείδητοι και ανήθικοι... Δεν αισθάνεστε την ελάχιστη δυσφορία στη σφαγή εκατοντάδων παιδιών, γυναικών και αμάχων καθημερινά στην Ανατολική Γούτα, αλλά εκφράζετε την ενόχλησή σας στον αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατών. Διαδίδετε ψεύτικα νέα», σημείωσε ο Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε, «ο στρατός μας δίνει μεγάλη προσοχή, ώστε να μην προκληθεί καμιά βλάβη σε κανέναν πολίτη. Γι 'αυτό η επιχείρησή μας διαρκεί τόσο... Θα είχε ολοκληρωθεί, εάν δεν προσπαθούσαμε να διακρίνουμε τους πολίτες από τους τρομοκράτες» είπε.
Πηγή: skai.gr - ΣΚ