Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στην τελετή λήξης των Αγώνων

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία θα στείλει και στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσαν σήμερα νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, που είναι υπεύθυνος για τις δια-κορεατικές υποθέσεις στο Βορρά, θα ηγηθεί αυτής της αντιπροσωπείας. Το 2010 θεωρήθηκε υπεύθυνος από τη Νότια Κορέα για τη βύθιση ενός πλοίου της Σεούλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 46 ναυτών. 

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πιονγκιάνγκ θα φτάσουν στη Νότια Κορέα την Κυριακή, με το τρένο, κάποιες ώρες πριν την έναρξη της τελετής λήξης των αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ενοποίησης του Νότου και θα παραμείνουν εκεί για τρεις ημέρες. 

Ο Κιμ θα είναι μαζί με τον Ρι Σον Γκουον, τον πρόεδρο της «Επιτροπής για την ειρηνική επανένωση της χώρας» και έξι υπαλλήλους του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι ο Ρι ήταν μεταξύ των μελών της επιτροπής που εστάλη στη Νότια Κορέα τον Ιανουάριο για τις συζητήσεις που διεξήχθησαν πριν οι δύο πλευρές καταλήξουν στη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αναμένουμε από την αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, ώστε να βοηθήσουμε να διευθετηθεί η ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο, να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών της Κορέας και η αποπυρηνικοποίηση», αναφέρει η δήλωση της Νότιας Κορέας.
Πηγή: skai.gr