Κλείσιμο

Μαυροβούνιο: Επίθεση με εκρηκτικά στην αμερικανική πρεσβεία

Συναγερμός σήμανε στην αμερικάνικη πρεσβεία, στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς ένας άνδρας επιτέθηκε με χειροβομβίδα στην περίβολο του κτηρίου. 

Ο άνδρας πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό στο κτήριο της πρεσβείας, στην Ποντγκόριτσα, και στη συνέχεια ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τους New York Times η επίθεση έγινε γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όταν ένας άνδρας πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό - πιθανότατα χειροβομβίδα - πάνω από τον τοίχο του κτηρίου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Ποντγκόριτσα.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο αγνώστων στοιχείων δράστης ενώ δεν τραυματίστηκε κάποιος από το προσωπικό της πρεσβείας που ήταν κλειστή. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά τα οποία ενεργοποίησε αφού πέταξε τη χειροβομβίδα. 

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ ότι υπάρχει συναγερμός σε εξέλιξη. Αποφύγετε την Πρεσβεία μέχρι νεωτέρας», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση της πρεσβείας.


Η αστυνομία ανέστειλε την κίνηση στη λεωφόρο Revolution όπου βρίσκεται η εθνική υπηρεσία ασφαλείας της χώρας και η αμερικανική πρεσβεία. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δράστη ή αν επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Πηγή: skai.gr