Συνελήφθησαν δύο πρώην συνεργάτες του Νετανιάχου για νέα υπόθεση διαφθοράς

Δύο πρώην συνεργάτες του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι μεταξύ των τριών ατόμων που συνελήφθησαν πλαίσιο μεγάλης έρευνας που διεξάγεται εδώ και καιρό για τις υποθέσεις διαφθοράς που σχετίζονται με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Για φερόμενη εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς συνελήφθη και ο διευθυντής του μεγαλύτερου ομίλου τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ, του Bezeq, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έρχονται μια εβδομάδα μετά την απαγγελία κατηγοριών στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο άλλες διαφορετικές υποθέσεις.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα εμπλέξει το όνομα του Νετανιάχου στη νέα αυτή υπόθεση διαφθοράς, όμως, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτός και η σύζυγός του θα περάσουν από ανάκριση. 

Οι δύο συνεργάτες του Νετανιάχου κατηγορούνται ότι έκαναν χάρες στο διευθυντή του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, με αντάλλαγμα ευνοϊκή κάλυψη της δράσης του πρωθυπουργού από την Walla, μια ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο διευθυντής του Bezeq, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο ένας από τους δύο συνεργάτες του Νετανιάχου είναι ο Νιρ Χεφέτζ, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, όπως και ο Σλόμο Φιλμπέρ, που είχε διοριστεί από τον Νετανιάχου στη θέση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών όταν ο Νετανιάχου είχε το χαρτοφυλάκιο αυτό από το 2015 ως το 2017.

Εκτός από τον Σαούλ Ελοβίτς, διευθυντή του Bezeq, συνελήφθη επίσης και η σύζυγός του Ίρις, ο γιος του Ορ και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ