Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 170 φερόμενους Γκιουλενιστές

Εντάλματα σύλληψης ενάντια σε 170 φερόμενους Γκιουλενιστές εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί 22 εξ αυτών.
  
Η αστυνομική επιχείρηση η οποία επικεντρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και επεκτάθηκε σε 37 άλλες επαρχίες, έβαλε στο στόχαστρο απόστρατους και εν ενεργεία στρατιωτικούς καθώς και στρατιωτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Οι συλλήψεις εντάσσονται στην επιχείρηση εξάρθρωσης του δικτύου του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στο πραξικόπημα.

Τα νέα εντάλματα σύλληψης είναι για φερόμενους συνεργάτες του Γκιουλέν που έχουν έρθει σε επαφή με ιμάμηδες του δικτύου από τηλεφωνικό θάλαμο ή από άλλο σταθερό τηλέφωνο, σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, όπου 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης 150.000 εργαζόμενοι στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Πηγή: skai.gr