Κλείσιμο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκίτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί τρία προάστια στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, το προάστιο Κράιστσερτς, το Γκρέι και το Μπούλερ, λόγω του κυκλώνα Γκίτα που πλήττει τη χώρα. 

Δεκάδες σπίτια αλλά και δρόμοι έχουν κλείσει από την ώρα που η καταιγίδα ξεκίνησε να εκδηλώνεται ενώ η εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ουέλινγκτον.

Οι κάτοικοι αναμένουν πλημμύρες και άνεμους μέχρι και 150 χλμ./ώρα.

«Ο πλήρης αντίκτυπος της καταιγίδας θα γίνει αισθητός κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο το πρωί», δήλωσε η δήμαρχος της πόλης του Κράιστσερτς, Λαιάν Ντάλζιελ. Κάλεσε όσους κατοίκους ζουν σε περιοχές με χαμηλά ύψη να μετακινηθούν καθώς αναμένονται σφοδρές πλημμύρες.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζακίντα Άρντεν είπε ότι τα στρατεύματα έχουν σταλεί σε περιοχές που πιθανότατα θα πληγούν περισσότερο από τη θύελλα. Πρόσθεσε ότι το εθνικό γραφείο πολιτικής άμυνας του Ουέλινγτκον βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κυκλώνας Γκίτα άφησε πίσω του ίχνη καταστροφής στα νησιά της Τόνγκα αλλά και στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού.
Πηγή: skai.gr