Κλείσιμο

Συνάντηση Μέρκελ - Μέι στο Βερολίνο με το Brexit να κυριαρχεί

Συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε μία σημαντική στιγμή στην πορεία προς το Brexit, καθώς έχουν αρχίσει οι συνομιλίες για τους όρους της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ.

Η συνάντηση των δύο επικεφαλής γίνεται μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία της Τερέζα Μέι στην ετήσια διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια στο Μόναχο. Εκεί η πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά της για τη μελλοντική συνεργασία της χώρας της με την ΕΕ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο έχουν παρουσιάσει την ομιλία αυτή ως την πρώτη από δύο βαρυσήμαντες τοποθετήσεις της πρωθυπουργού αναφορικά με το τι θα επιδιώξει η Βρετανία για την επόμενη ημέρα του Brexit.

Οι Βρετανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι η κ. Μέρκελ θα επαναλάβει στην Τερέζα Μέι το αίτημα άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων για μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις βρετανικές επιδιώξεις αλλά και επίσπευση των συνομιλιών και των αναγκαίων αποφάσεων που αφορούν το Brexit.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο