Κλείσιμο

Φλόριντα: «Κινούμενη βόμβα» ο μακελάρης– Η συμπεριφορά του δεν προβλημάτισε

«Κινούμενη βόμβα έτοιμη να απασφαλίσει» ήταν ο νεαρός μακελάρης της Φλόριντα, του οποίου η εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν στάθηκαν ικανά να προβληματίσουν επαρκώς τους οικείους του, τις αρχές ή το σχολείο του. Το νέο αιματηρό περιστατικό στις ΗΠΑ, ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της βίας, ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για το συνταγματικό δικαίωμα της οπλοκατοχής.

Eιδικότερα, ο πρώην μαθητής σχολείου, που άφησε πίσω του 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και συνελήφθη λίγο αργότερα, είχε αποβληθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε Λύκειο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Law enforcement agents transport the suspect in Wednesday's school shooting.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τα όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν γνωστό ότι βασάνιζε και σκότωνε ζώα και είχε βίαιες αντιδράσεις κατά συμμαθητών του.  

«Ήταν τρελός για τα όπλα, κουβαλούσε περιοδικά με όπλα» δήλωσε ένας καθηγητής του. «Απειλούσε συμμαθητές του και αποβλήθηκε» πρόσθεσε.

Two women, one with an Ash Wednesday cross on her forehead, cry at the Florida school where 17 people were shot dead.

Σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές του σχολείου ο Κρουζ ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερα θύματα.

Όπως ανέφεραν ο Κρουζ εισέβαλε στο σχολείο φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου (AR - 15) έχοντας αρκετά πυρομαχικά για να σκοτώσει πολλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ ήταν εφοδιασμένος και με καπνογόνα.

Σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη, ο νεαρός είχε πρόσφατα αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που πόζαρε με όπλα και μαχαίρια ενώ σε μια άλλη φαίνεται ένας στόχος με πυρά στο κέντρο του με τον ίδιο να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».


Νίκολας Κρουζ 

Το CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο των τοπικών αρχών μετέδωσε ότι είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ όπως έγινε γνωστό, στον 19χρονο μακελάρη, είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με σάκα πλάτη

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter, ωστόσο κατηγορείται ότι στηρίζει την οπλοκατοχή παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Image result for nikolas cruz social media

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ