Τρόμος στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε σχολείο

Ένας πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, 19 ετών, είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη Φλόριντα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση στο σχολικό συγκρότημα στη Φλόριντα, στις 14.00 (τοπική ώρα - 22.00 ώρα Ελλάδος).

Aμερικανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν τη φωτογραφία του δράστη



Οι αρχές, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι γνωστός στην Αστυνομία. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητή, ο οποίος άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος, σκορπίζοντας τον θάνατο σε τουλάχιστον επτά μαθητές και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50.

Οι συγκλονιστικές στιγμές που ο δράστης ανοίγει πυρ μέσα στο σχολείο κατεγράφησαν από κινητό τηλέφωνο που μετέδωσε το CBS.Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα γραφεία τους και σιωπηλοί, ενώ ακούν τους πυροβολισμούς.

Ο δράστης είχε αποβληθεί λόγω κακής συμπεριφοράς

O νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι
εφόδου κατά τη διάρκεια του μακελειού, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί.

Το μακελειό διαπράχθηκε λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας κακής διαγωγής, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ.


Σημείωσε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.
Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε social media, «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, είπε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.


(O αθλητικός διευθυντής του σχολείου, Κρις Χίξον ήταν το πρώτο θύμα)

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη» ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, είπε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι «όλη η τάξη της» κρύφτηκε «μέσα σε μια μικρή ντουλάπα». Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές καθώς βγαίνουν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Τραμπ: Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων

«Οι προσευχές και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσθεσε ότι είχε επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, με τον οποίο και συνεργάζονται για την επιβολή του νόμου.

Ο νεαρός διέπραξε το μακελειό λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα.Τουλάχιστον 14 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Σκοτ Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Στο σχολείο έφτασαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας αλλά και ειδικές δυνάμεις SWAT οι οποίες απέκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από το κτήριο.

Ο δράστης Νίκολας Κρουζ, τέθηκε υπό κράτηση, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο σχολείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας αλλά και ειδικές δυνάμεις SWAT που απέκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από το σχολείο.

Πηγή της αστυνομίας μιλώντας στο CNN τόνισε πως ο δράστης έδηγήθηκε στα κεντρικά της αστυνομίας. 













Ο τοπικός αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε στην Miami Herald ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. 

Η στιγμή της σύλληψης του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης



Πηγή: skai.gr