Κλείσιμο

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλειά της

«Η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλειά της» επισήμανε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγεται στην Αφρίν της Συρίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, «η Τουρκία έχει κάποιες θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλειά της: κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αναμένουμε από την Τουρκία να ανταποκριθεί με ‘’αναλογικό’’ και ‘’μετρημένο’’ τρόπο».

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την στρατιωτική επιχείρηση ‘’Κλάδος Ελιάς’’ και αναμένω από αυτήν να συνεχίσει να το πράττει» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιχείρηση που ξεκίνησαν οι τουρκικές δυνάμεις στις 20 Ιανουαρίου από κοινού με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) να αντιμετωπίζει τους κούρδους του PYD / PKK και το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική Συρία.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας της Αμερικής Τζέιμς Μάτις αργά το απόγευμα της Τετάρτης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Συρία, και την εξελίξει στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη μεταβαίνει στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, από κοινού με τον αμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ Ιστορίες για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο.
Πηγή: skai.gr