Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Kυπριακή ΑΟΖ

Στην έκτη μέρα περνά σήμερα η κρίση που συντηρεί η Τουρκία στο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και σύμφωνα με τις Κυπριακές Εφημερίδες μειώνονται πλέον οι πιθανότητες για επιτυχία του διπλωματικού παρασκηνίου στο οποίο εναπόθεσε τις ελπίδες του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» για την ώρα τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και οι δημόσιες αποδοκιμασίες ξένων οργανισμών και κυβερνήσεων για τον αποκλεισμό του τεμαχίου 3 από τουρκικά πολεμικά είναι από χλιαρές έως ανύπαρκτες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η πληροφορία που κυκλοφόρησε χθες το απόγευμα για ιταλική φρεγάτα που κατευθυνόταν προς τα ανατολικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ δεν επιβεβαιώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση.

Παράλληλα μετά και τις δηλώσεις Ερντογάν, η Τουρκία δεν φαίνεται να δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει την καθήλωση του γεωτρύπανου της Ιταλικής ΕΝΙ, η οποία δείχνει πλέον να πιέζεται τόσο από τον χρόνο όσο και από το συνεπαγόμενο κόστος που της προκαλεί η αδρανοποίηση του πλωτού γεωτρύπανου και πιθανότατα θα αποχωρήσει.
Πηγή: skai.gr