Την παραπομπή Νετανιάχου προτείνει η ισραηλινή αστυνομία

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τελικώς προέκυψαν στοιχεία που εμπλέκουν τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ με υποθέσεις διαφθοράς και αναμένεται να υπάρξει άμεσα πρόταση για την παραπομπή του.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου είχε καταθέσει στις αρχές ως μέρος μίας διαδικασίας καταθέσεων για υποθέσεις διαφθοράς και εξερχόμενος από την εισαγγελία είχε τονίσει «δεν θα γίνει τίποτα καθώς δεν υπάρχει τίποτα».

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η ανακοίνωση για την πρόταση παραπομπής Νετανιάχου είναι ζήτημα ωρών .

Οι υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ έχουν να κάνουν με την προνομιακή μεταχείριση που υποσχέθηκε σε εκδότη εφημερίδας έναντι ανταγωνιστή του και η δεύτερη αφορά σε δώρο 100.000 δολαρίων που φέρεται να έχει λάβει από τον παραγωγό του Hollywood Αρνόν Μιλτσάν.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε εμπλοκή του και στις δύο υποθέσεις αλλά σημειώνεται πως την απόφαση για παραπομπή σε δίκη θα λάβει η εισαγγελία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ έχει δηλώσει πως δεν έχει υποχρέωση να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός μόνο επειδή κατηγορείται για κάτι.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης