Τζον Κέλι & Χόουπ Χικς «απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη» του Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται πλήρως τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και δεν αναζητεί αντικαταστάτη του, δήλωσε η υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλϊαν Κόνγουεϊ στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC This Week.

«Έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον προσωπάρχη Τζον Κέλι. Επίσης, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην διευθύντρια επικοινωνίας του, Χόουπ Χικς» τόνισε η κ. Κόνγουεϊ.

Οι Κέλι και Χικς έχουν δεχτεί κριτική για το πώς έχουν χειριστεί την υπόθεση του στελέχους Λευκού Οίκου Ρομπ Πόρτερ, ο οποίος αντιμετωπίζει καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγους ότι βιαιοπραγούσε σε βάρος τους.

Ο κ. Πόρτερ απολύθηκε την Τετάρτη.

Ο προσωπάρχης Κέλι είχε αρχικά δηλώσει ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες σε βάρος του υφισταμένου του, όμως αργότερα προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί των δύο πρώην συζύγων ήταν γνωστοί επί μήνες στον Λευκό Οίκο καθώς αποκαλύφθηκαν κατά τον τυπικό έλεγχο που κάνει το FBI για όλα τα νέα κυβερνητικά στελέχη.

Οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Πόρτερ δεν του επέτρεψαν να λάβει μόνιμο πάσο ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι εργαζόταν εκεί επί μήνες.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Reuters