Κλείσιμο

Επίθεση με μαχαίρι σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο - Μια νεκρή

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και 12 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε την Κυριακή 32χρονος άνδρας σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία του Πεκίνου δήλωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που επιτέθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής εναντίον του εμπορικού κέντρου Joy City στην περιοχή Xidan.

Τρεις άνδρες και 10 γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση και μία γυναίκα πέθανε από τα τραύματά της, ανέφερε η αστυνομία. Οι υπόλοιποι τραυματίες αναμένεται να ανακάμψουν.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ενήργησε γρήγορα για το χειρισμό του συμβάντος και αναγνώρισε τον άνδρα που κρατείται, τον 35χρονο με το επώνυμο Zhu ο οποίος κατάγεται από τη βόρεια επαρχία Χενάν.

Ο άνδρας ομολόγησε ότι πραγματοποίησε την επίθεση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σύμφωνα με την αστυνομία η οποία όμως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις. 

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα σε σχέση με άλλες χώρες, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις με μαχαίρια.
Πηγή: skai.gr