Κλείσιμο

Μεγάλη συμμετοχή σε αντιρατσιστική πορεία στην αιματοβαμμένη Ματσεράτα

Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος, σύμφωνα με την εκτίμηση των διοργανωτών, στην αντιρατσιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Ματσεράτα της Ιταλίας, μία εβδομάδα μετά το μπαράζ ένοπλών επιθέσεων εναντίον έξι ανθρώπων από την Αφρική.

Στην πορεία συμμετείχαν οι δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, οργάνωση των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, εθελοντικές και ακροαριστερές οργανώσεις. Η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, όπως είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη και ο δήμαρχος της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ματσεράτα, πριν από μια εβδομάδα, ένας 28χρονος Ιταλός, ο Λούκα Τραΐνι, τραυμάτισε σε «ρατσιστικό αμόκ» έξι αφρικανούς μετανάστες.

Στην ίδια πόλη, πριν από δέκα ημέρες, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία και στον κατατεμαχισμό του πτώματος μίας 18χρονης Ιταλίδας.

Στο μεταξύ, σήμερα στην Ιταλία οργανώθηκαν και σειρά πρωτοβουλιών μνήμης για τους Ιταλούς που σφαγιάστηκαν στη Γιουγκοσλαβία, μετά την πτώση του φασιστικού καθεστώτος και αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Τορίνο, πενήντα περίπου μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Νέα δύναμη) συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ
TAGS: Ιταλία