Δύο νεκροί από την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο συμμετείχε στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Πρόκειται για το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος που καταστρέφεται στο πλαίσιο των μαχών, που άρχισαν πριν τρεις εβδομάδες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διευκρίνισε πως τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου τύπου ATAK παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, κούρδοι αντάρτες υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν το ελικόπτερο και δημοσίευσαν στο διαδίκτυο βίντεο που φέρεται να εικονίζει την κατάρριψη, αν και το μόνο που φαίνεται καθαρά είναι ένα σύννεφο καπνού στον ορίζοντα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να αποδώσει την ευθύνη στους Κούρδους, όμως σημείωσε ότι οι δράστες «θα το πληρώσουν ακριβά», ουσιαστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα.

Οι πληροφορίες για το ακριβές σημείο συντριβής είναι συγκεχυμένες. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε αρχικά πως το ATAK κατέπεσε στην συνοριακή τουρκική επαρχία Χατάι, όμως ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είπε ότι έπεσε στην Αφρίν.

Ένας ακόμα τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στις συγκρούσεις στην Αφρίν, φέρνοντας τον σημερινό απολογισμό για την Τουρκία σε τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, τουλάχιστον 1,1141 κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στις μάχες.
Πηγή: skai.gr