Κλείσιμο

Ξεκινούν οι πιο κρύοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες -Έφτασε η αδερφή του Κιμ

Προσγειώθηκε στη Νότια Κορέα, για την τελετή έναρξης των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο-τζονγκ, μαζί με τους υπόλοιπους υψηλόβαθμους αντιπρωσώπους της χώρας και τον Κιμ Γιονγκ-ναμ, τον επίτιμο ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Το αεροσκάφος που τους μετέφερε προσγειώθηκε σήμερα στις 13:46 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο της πόλης Ίντσεον στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα την Κυριακή.



Η αδερφή του Κιμ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας της βορεοκορεατικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα από το 1950 που ξεκίνησε ο πόλεμος της Κορέας.

Η κορεατική χερσόνησος έχει διαιρεθεί από τον πόλεμο του 1950-53 και οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει ποτέ κάποια ειρηνευτική συμφωνία.

Το περασμένο έτος, η αδερφή του Κιμ, η οποία λέγεται ότι είναι πολύ κοντά στον αδερφό της, προήχθη στο πολιτικό γραφείο της βορεοκορεατικής κυβέρνησης αποκτώντας έτσι μεγάλο κύρος. 


Κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα παρελάσουν με κοινή σημαία.

Εκτός από 22 αθλητές, η Πιονγκγιάνγκ έχει επίσης στείλει περισσότερους από 400 αντιπροσώπους στα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων μιας ομάδας με μαζορέτες και μια μουσική ορχήστρα. 


Εν τω μεταξύ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ξεκινάνε σήμερα Παρασκευή αναμένεται αν είναι πιο κρύοι στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 



Για 17 ημέρες, περισσότεροι από 3.000 από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου θα αγωνιστούν σε 102 αγωνίσματα και 15 αθλήματα. Τουλάχιστον το 77% των εισιτηρίων των Αγώνων έχει ήδη πωληθεί. 


Πηγή: skai.gr