Βόρεια Κορέα: Δεν θα έχουμε συναντήσεις με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την πρόθεσή της να μην συναντηθεί με αντιπροσώπους των ΗΠΑ κατά την παραμονή της στη Νότια Κορέα γνωστοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, μια μέρα πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο γενικός διευθυντής του τμήματος που είναι αρμόδιο για τη Βόρεια Αμερική στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσο Γιονγκ Σαμ, επισήμανε ότι η χώρα του ποτέ δεν παρακάλεσε για να γίνει διάλογος με τις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση και στο μέλλον.

Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Πιονγκιάνγκ και μεταξύ αυτών η «ισχυρή» αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα, λίγο πριν μεταβεί στη Νότια Κορέα για την έναρξη των Αγώνων, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν με διπλωματικά μέσα την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας σημειώνοντας πως όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για την Ουάσινγκτον.

Χθες μάλιστα ο Πενς διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον σύντομα θα επιβάλει τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουν ποτέ επιβληθεί σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
Πηγή: skai.gr