Σουλτς: Ημέρα των αποφάσεων η σημερινή - Θα καταλήξουμε σε συμφωνία

Την πεποίθηση ότι σήμερα θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας SPD και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU εξέφρασε ο ημέρα ο πρόεδρος τους SPD, Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στο κτίριο των κεντρικών γραφείων του CDU το οποίο φέρει το όνομα «Κόνραντ Αντενάουερ», σύμφωνα με το γερμανικό Reuters.

Σημείωσε πως σήμερα είναι μέρα των αποφάσεων που θα καταλήξει σε μια σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου, η οποία να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις.

Τόνισε πως οι δύο πλευρές εργάζονται για τη δημιουργία μιας σοβαρής βάσης για μια τέτοια κυβέρνηση. «Έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε συμφωνία, ελπίζω ότι θα υπάρξει θετικό πνεύμα και ένα καλό αποτέλεσμα για την χώρα μας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση είπε πως αρχικά θα συζητηθούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στα οποία οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ενώ στη συνέχεια είπε ότι θα συζητηθούν τα κοινωνικοπολιτικά θέματα.

«Στα ευρωπαϊκά θέματα υπήρξε συμφωνία ήδη τη Δευτέρα. Σε αυτό το πνεύμα ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό, εποικοδομητικό και βιώσιμο κοινό αποτέλεσμα», σημείωσε.
Πηγή: skai.gr