Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ισπανία

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν σήμερα την Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο.

Συνολικά, 42 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Μαδρίτη- Μπαράχας (19 αφίξεις και 23 αναχωρήσεις), ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Aena.

Έξι πτήσεις χρειάστηκε να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, οι τέσσερις προς τη Βαλένθια και οι δύο προς τη Βαρκελώνη.

Νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι, δύο εκ των τεσσάρων διαδρόμων προσγείωσης- απογείωσης έκλεισαν. Στις 18.00 ώρα Ελλάδας οι 4 διάδρομοι προσγείωσης απογείωσης άνοιξαν εκ νέου και τα δρομολόγια άρχισαν να εκτελούνται κανονικά, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου.

Σε ολόκληρη τη ώρα, χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους λόγω των χιονοπτώσεων, εκ των οποίων 38.000 στην Καστίλη Λα Μάντσα (νότια) και 2000 στην Καταλονία (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας προβλέπει και για αύριο χιονοπτώσεις και παγετό στο βόρειο, ανατολικό και δυτικό τμήμα της Ισπανίας, όπως επίσης στα κεντρικά και στις ορεινές περιοχές στα νοτιοανατολικά.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ