«Πληρωμένη απάντηση» του βρετανού υπουργού Υγείας στον Τραμπ για το NHS

Καυστική ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ στον Ντόναλντ Τραμπ για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε κριτική στο NHS, με αφορμή τα σχέδια των Δημοκρατικών για πανεθνικό σύστημα υγείας. Το NHS υποστήριξε o Τραμπ, «χρεοκοπεί και δεν λειτουργεί».

Ο αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε μάλιστα τη διαδήλωση της Κυριακής στη Βρετανία, όπου χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία προς την Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας από την κυβέρνηση να χορηγήσει στο NHS τους πόρους που χρειάζεται, σαν επιχείρημα για τη μη υιοθέτηση του σχεδίου των Δημοκρατικών.

He claimed that a major protest about the winter crisis in Britain's hospitals in London at the weekend was a sign it is not a system the US should copy.

Απαντώντας με το «ίδιο νόμισμα», μέσω Twitter, ο Τζέρεμι Χαντ δήλωσε: «μπορεί να διαφωνώ με όσα υποστηρίχθηκαν σε αυτή την πορεία αλλά ούτε ΕΝΑΣ από αυτούς (σ.σ τους διαδηλωτές) θέλει να ζει σε ένα σύστημα όπου 28 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν (ιατροφαρμακευτική) κάλυψη».

Το NHS, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, μπορεί να έχει τις προκλήσεις του αλλά είμαι περήφανος που προέρχομαι από τη χώρα που εφηύρε την πανεθνική κάλυψη – που όλοι έχουν κάλυψη ανεξάρτητα από το μέγεθος του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Donald Trump's remark sparked a furious slap down from the Health Secretary Jeremy Hunt who said that no one in Britain wants to live in the system like they have in the US

Πηγή: skai.gr