Συρία: Aνατίναξη τουρκικού τανκ στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» (video)

Πληθαίνουν οι απώλειες και για τους Τούρκους στη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου για να απομακρύνει τους Κούρδους και Ισλαμιστές μαχητές από το θύλακα της Αφρίν της Συρίας. Μόνο το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον οχτώ τούρκοι στρατιώτες. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το τουρκικό επιτελείο στρατού το Σάββατο «πέντε από τους τούρκους στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν το τεθωρακισμένο τους άρμα δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες του PKK/YPG/PYD στην Αφρίν».

Mάλιστα, κούρδοι μαχητές έδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο αναφέρουν ότι  διακρίνεται η στιγμή της καταστροφής του τουρκικού τανκ.

Σε άλλες συγκρούσεις με τους Κούρδους σκοτώθηκαν τρεις ακόμα τούρκοι στρατιώτες, τόσο στην Αφρίν όσο και κοντά στη μεθοριακή πόλη Κιλίς στην Τουρκία σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού.

«Συνολικά 897 μαχητές του YPG (Λαϊκές Μονάδες Προστασίας) και του ISIL (Ισλαμικό Κράτος) "εξουδετερώθηκαν" από την έναρξη της επιχείρησης» δήλωσε στο μεταξύ το Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «επελαύνουμε στο (κέντρο της πόλης) της Αφρίν».

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ