Συρία: Επιβεβαιώνει την κατάρριψη του μαχητικού η Μόσχα - Νεκρός ο πιλότος

Ένα ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi-25 καταρρίφθηκε το Σάββατο σε περιοχή που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας και ο κυβερνήτης του σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su- 25 κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ. Ο κυβερνήτης είχε τον χρόνο να ενημερώσει ότι έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και προσγειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα. Ο πιλότος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες» διευκρίνισε το υπουργείο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνεται μια σορός, που λέγεται ότι είναι το πιλότου, και τα συντρίμμια του αεροσκάφους.



«Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δεκάδες πλήγματα στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε επιχειρούσε επίσης εκεί» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακή Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 45 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία.


Map showing control of Syria and Iraq (8 January 2017)
Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr