Toυρκία: Σύλληψη 82 υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Στη σύλληψη 82 ατόμων, οι οποίοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος προχώρησε το Σάββατο η τουρκική αστυνομία στη διάρκεια επιχείρησης. Όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι 77 εξ αυτών είναι ξένοι υπήκοοι.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έβαλαν στο στόχαστρό τους ύποπτους που θεωρείται ότι ενήργησαν για λογαριασμό τζιχαντιστών, οι οποίοι μετέβησαν σε εμπόλεμες ζώνες στη Συρία και το Ιράκ και προετοίμαζαν επιθέσεις σε αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 16 διευθύνσεις δέκα συνοικιών της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου δεν διευκρινίζει ποιά αποδεικτικά στοιχεία διέθετε η αστυνομία για να οδηγηθεί στα ίχνη των υπόπτων αλλά επισημαίνει ότι κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό και έγγραφα στη διάρκεια των εφόδων.

Η Τουρκία συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ και έχει συλλάβει περισσότερους από 5.000 ύποπτους τζιχαντιστές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει απελάσει χιλιάδες ξένους μαχητές.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ