Ιταλία:Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ο 28χρονος που πυροβόλησε μετανάστες

Ένας εικοσιοκτάχρονος Ιταλός, ο οποίος ονομάζεται Λούκα Τράνι, είναι ο άνδρας που το μεσημέρι του Σαββάτου πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 μετανάστες από το αυτοκίνητό του, στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λέγκα του Βορρά στις δημοτικές εκλογές του 2017, και φαίνεται ότι είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. 

Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo μαύρου χρώματος, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής. Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, όπως είχαν αναφέρει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα. Πάντως, οι ερευνητές εξετάζουν τις κάμερες των καταστημάτων και των γύρω περιοχών για να εξακριβώσουν τα κίνητρα του Τράνι.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr