Τουρκία: Έχουμε εξουδετερώσει τουλάχιστον 823 «τρομοκράτες» στην Αφρίν

Τουλάχιστον 823 «τρομοκράτες» έχουν σκοτωθεί ή παραδοθεί κατά την επιχείρηση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Κορμός των κουρδικών δυνάμεων στην Αφρίν είναι η οργάνωση YPG, την οποία η Άγκυρα αντιλαμβάνεται ως τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK, και συνεπώς δεν διακρίνει τους Κούρδους από από μαχητές οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική επέμβαση στη Συρία διανύει πλέον την 13η ημέρα της και, σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο, «συνεχίζεται με επιτυχία» και βάσει σχεδίου.

Κατά την επιχείρηση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο τούρκοι στρατιώτες, ενώ το πρωί ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι και πέντε τούρκοι πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί από το συριακό έδαφος.

Οι επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αντιλαμβάνονται το YPG ως ξεχωριστή οντότητα από το PKK.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο NATOϊκούς εταίρους μπορεί να κλιμακωθεί εάν η Άγκυρα αποφασίσει να επεκτείνει την επιχείρησή της δυτικότερα, στον κουρδική θύλακα της Μανμπίτζ, όπου αμερικανικές ειδικές δυνάμεις συνεργάζονται με τους Κούρδους.

Η Άγκυρα έχει καλέσει την Ουάσιγκτον να αποσύρει άμεσα τους στρατιώτες της, όμως η αμερικανική πλευρά δεν φαντάζει διατεθειμένη να το πράξει.
Πηγή: skai.gr