ΗΠΑ: Με Ρώσους πράκτορες συναντήθηκε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο

Με Ρώσους πράκτορες συναντήθηκε πρόσφατα ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN το οποίο επικαλείται τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Ρωσία, Τζον Χάντσμαν.

Πιθανώς ο Πομπέο συναντήθηκε και με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, ηγετικό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. 

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες αυτές πραγματοποιήθηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν την προειδοποίηση του διευθυντή της CIA, ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να επηρεάσει τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Παράλληλα χθες, η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τη λίστα με τα ονόματα Ρώσων πολιτικών και επιχειρηματιών που έχουν στενή σχέση με το καθεστώς Πούτιν, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Μόσχας.

Τα 210 ονόματα των πολιτικών και επιχειρηματιών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μπαίνουν στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και προκαλούν την αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έκανε λόγο για μια μη φιλική ενέργεια και επεσήμανε πως η δημοσιοποίηση της λίστας περιπλέκει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις και γενικότερα πλήττει τις διεθνείς σχέσεις.


Πηγή: skai.gr