Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης ενόπλων που σημειώθηκε στη στρατιωτική ακαδημία του Αφγανιστάν στην Καμπούλ. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για έντεκα στρατιώτες νεκρούς και άλλους δέκα τραυματίες. 

Η επίθεση στην ακαδημία «Στρατάρχης Φαχίμ» άρχισε περίπου στις 05:00 το πρωί τοπική ώρα με την εκτόξευση ρουκετών. Ακολούθησαν πυρά αυτόματων όπλων και ρίψεις οπλοβομβίδων. Η επίθεση κράτησε τουλάχιστον τρεις ώρες. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης μέσω του τζιχαντιστικού προπαγανδιστικού πρακτορείου Amaq News. 

«Δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν, δύο σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας κι ένας συνελήφθη ζωντανός», δήλωσε ο στρατηγός Ουαζίρι στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι αφγανικές δυνάμεις «κατέσχεσαν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, δύο Καλάσνικοφ κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, κάτοικος της πόλης δήλωσε στο Reuters ότι γύρω στις 05:00 άρχισαν να ακούγονται για τουλάχιστον μια ώρα αλλεπάλληλες, ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή. 

«Έγινε μια μεγάλη έκρηξη μπροστά στην είσοδο, η φρουρά ανταπέδωσε. Δεν νομίζω ότι κατάφεραν να μπουν στην ακαδημία», δήλωσε αξιωματικός από το εσωτερικό της ακαδημίας, σημειώνοντας πως «φοβάται για θύματα». 

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση ενόπλων στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο ξενοδοχείο την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους.

Πηγή: skai.gr