Γονιμοποίηση από νεκρό στρατιώτη

Σε μία άνευ προηγουμένου ετυμηγορία του, ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε να δώσει έγκριση ώστε να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα ενός νεκρού ισραηλινού στρατιώτη για να γονιμοποιηθεί μία άγνωστή του γυναίκα, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι γονείς του πεσόντος.

Η οικογένεια του στρατιώτη Κέιβιν Κοέν, ο οποίος βρήκε τον θάνατο το 2002 από πυρά Παλαιστινίων, κατέθεσε σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ το αίτημα, που αφορμάται από την "επιθυμία να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν μία οικογένεια", τόνισαν δικαστικές πηγές.

Ένα δείγμα του σπέρματος του 20χρονου στρατιώτη είχε διατηρηθεί από τη μητέρα του μετά τον θάνατό του κι η ίδια είχε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να μπορέσει να γονιμοποιηθεί αυτό, ακόμη κι εάν ο ίδιος ο στρατιώτης δεν είχε εκφράσει ανάλογη επιθυμία.

"Κάθε φορά που επισκέπτομαι τον τάφο του και τον αγγίζω, επαναλαμβάνω στον εαυτό μου πόσο ωραίο θα ήταν να κρατώ στα χέρια μου ένα μωρό", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Τσάνελ 10 η μητέρα του στρατιώτη.

Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια έχει απευθύνει έκκληση για να βρεθεί υποψήφια γυναίκα και πάνω από 200 έως σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γίνουν οι μητέρες αυτού του παιδιού.
"Από ενός και πλέον έτους είμαστε σε επαφή με μία πολύ όμορφη γυναίκα", η οποία θα γίνει η ανάδοχη μητέρα, πρόσθεσε η ίδια.
Πηγή: skai.gr