Ο Πουτζδεμόν φιλά την ισπανική σημαία σε βίντεο που έγινε viral

Βίντεο που εικονίζει τον αποσχιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν να φιλά δύο φορές την ισπανική σημαία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον στην ιβηρική χώρα.

Το βίντεο, που φέρεται να κινηματογραφήθηκε πριν λίγες ημέρες την Κοπεγχάγη, ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τον κ. Πουτζδεμόν ενώ κάθεται με συνεργάτες του σε καφετέρια και του ζητά να φιλήσει τη σημαία που έχει μαζί του.

Ο κ. Πουτζδεμόν χαμογελά, απαντά «κανένα πρόβλημα» και στη συνέχεια φιλά τη σημαία δύο φορές, χαλαρά.

Ο νεαρός στη συνέχεια ρωτά τον κ. Πουτζδεμόν εάν το κίνημα ανεξαρτησίας στην Καταλονία δεν είναι πρόβλημα, και τον προειδοποιεί ότι κινδυνεύει να καταλήξει σε ισπανική φυλακή.

«Κάποια μέρα θα καταλάβετε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Ισπανία ή τη σημαία. Η μάχη είναι εναντίον όποιου ασκεί την εξουσία δεσποτικά», σχολίασε μέσω Twitter o καταλανός ηγέτης.



Ο κ. Πουτζδεμόν ερευνάται για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος λόγω του κομβικού ρόλου που διαδραμάτισε στο ψήφισμα ανεξαρτητοποίησης που πέρασε στα τέλη Οκτωβρίου η περιφερειακή καταλανική Βουλή.

Η ισπανική κυβέρνηση καθαίρεση την κυβέρνηση Πουτζδεμόν ως απάντηση, όμως τα τρία κύρια αποσχιστικά κόμματα κέρδισαν απόλυτη πλειοψηφία 70 εδρών στις πρόωρες τοπικές εκλογές που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο.

Ο νέος πρόεδρος της καταλανικής Βουλής έχει προτείνει τον κ. Πουτζδεμόν ως υποψήφιο για την προεδρία της περιοχής.
Πηγή: skai.gr