Νότια Κορέα: Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι Αγώνες της Ειρήνης

Απορρίπτει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας την κριτική ότι οι Χειμερινοί Αγώνες του επόμενου μήνα θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκιάνγκ» λέγοντας ότι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας θα βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης που έχει προκληθεί λόγω του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της χώρας του Κιιμ Γιονγκ-ουν.

Ορισμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και συντηρητικοί πολίτες στη Νότια Κορέα έχουν επικρίνει τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Ισχυρίζονται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν κλέβει την παράσταση. 

«Μόλις ένα μήνα πριν, έντονες εντάσεις κατέλαβαν την κορεατική χερσόνησο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Παρκ Σου Γιουν σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ετικέτα «Pyongyang Olympics» που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ οι οποίοι θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Ειρήνης».

Οι δύο Κορέες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των πρώτων επίσημων συζητήσεων που διεξήχθησαν μετά από δύο χρόνια ότι η Νότια Κορέα θα βοηθήσει τη Βόρεια για να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χθες, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ, σημειώθηκαν στη Σεούλ διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις μικρής έντασης για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είμαστε αντίθετοι με τους Ολυμπιακούς της Πιονγκγιάνγκ του Κιμ Γιόνγκ Ον!» έγραψαν σε σχετικό ψήφισμα που διαβιβάστηκε. 
Πηγή: skai.gr