Οι ΗΠΑ «μπλόκαραν φορτία στο αεροδρόμιο του Καΐρου» για λόγους ασφαλείας

Οι αμερικανικές Αρχές απαγόρευσαν τη μεταφορά όλων των φορτίων που προέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός των αποσκευών των επιβατών, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πηγές από το αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και τον κρατικό μεταφορέα EgyptAir.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, οι αμερικανικές Αρχές ανέστειλαν τη μεταφορά φορτίων λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Η ασφάλεια των αιγυπτιακών αεροδρομίων είναι ζήτημα κομβικής σημασίας για τη χώρα, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό για πολύτιμα έσοδα σε σκληρό συνάλλαγμα.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2015 224 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πτήση της ρωσικής εταιρείας Metrojet συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά λίγο μετά την απογείωση από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ και με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Τα περισσότερα θύματα ήταν ρώσοι τουρίστες.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ρώσων εμπειρογνωμόνων, η τραγωδία προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στις αποσκευές που μετέφερε το αεροσκάφος.
Πηγή: skai.gr