Προειδοποιήσεις Βρετανού στρατηγού για στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας

Σε βαρυσήμαντη ομιλία του το απόγευμα στο Λονδίνο, η οποία γίνεται με την έγκριση του Υπουργού Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο σερ Νικ θα πει ότι «η ικανότητα του βρετανικού στρατού να αντιδρά σε απειλές θα διαβρωθεί εφόσον δεν συμβαδίζουμε με τους αντιπάλους μας».

Μεταξύ άλλων ο Βρετανός στρατηγός θα επισημάνει τις προηγμένες δυνατότητες διεξαγωγής επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που έχει επιδείξει η Ρωσία.

Η ομιλία ακολουθεί δε προσομοιώσεις επιθέσεων στη βόρεια Ευρώπη που πραγματοποίησαν προ μηνών οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο στρατηγός Κάρτερ θα αναφέρει παράλληλα ότι ο ρωσικός στρατός έχει ενισχυμένο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και μία όλο και πιο επιθετική στρατιωτική εκστρατευτική δύναμη, η οποία ήδη υπερτερεί σε δυνατότητες έναντι του βρετανικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε προειδοποιήσει ότι «η Ρωσία έχει εξαπολύσει μία παρατεταμένη εκστρατεία κατασκοπείας και διατάραξης στον κυβερνοχώρο εναντίον άλλων κρατών».

Η ομιλία του στρατηγού πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας εντεινόμενης συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επάρκεια του προϋπολογισμού για τις ένοπλες δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο