Τουρκία: Νέο μπαράζ συλλήψεων με αφορμή την επιχείρηση στη Συρία

Σε νέες συλλήψεις προχωρούν οι τουρκικές αρχές αυτή τη φορά με αφορμή την επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής «Μονάδες Προστασίας του Λαού» YPG στην Αφρίν της Συρίας όπου 11 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί. 

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν 35 εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ των Κούρδων.

Τα 18 εντάλματα αφορούν ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και τα 17 στο Ντιγιάρμπακιρ όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG τρομοκρατική οργάνωση, παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Όμως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την YPG η οποία μάλιστα έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά 57 ανθρώπων που είναι ύποπτοι κυρίως για τρομοκρατική προπαγάνδα, υποκίνηση μίσους ή προσβολή του προέδρου στο Twitter σε σχέση με την επιχείρηση στη Συρία.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε διαδηλώσει κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία, θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Πηγή: skai.gr