Στην Κοπεγχάγη ο Πουτζδεμόν - Κινδυνεύει να συλληφθεί

Στη Κοπεγχάγη έφτασε σήμερα το πρωί αεροπορικώς ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν παρόλο που γνώριζε ότι αν εγκαταλείψει το Βέλγιο κινδυνεύει να συλληφθεί, σύμφωνα με την El Pais η οποία δημοσιεύει φωτογραφία του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο πρώην πρόεδρος αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί παρόλο που η γενική εισαγγελία της Ισπανίας ζήτησε να ενεργοποιηθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Δημοσιογράφοι του Reuters τον είδαν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετέβη στην Κοπεγχάγη για να παρευρεθεί σε ημερίδα που διοργανώνει Πανεπιστήμιο της Δανίας για την Καταλονία στις 14:00 τοπική ώρα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου αναμένεται να ανακοινώσει ποιον υποψήφιο προτείνει στους βουλευτές για να ηγηθεί της περιοχής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός του μήνα.

Ο Πουτζδεμόν είναι ο κύριος υποψήφιος αλλά θέλει να παραμείνει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη σύλληψή του και να λειτουργήσει ελεύθερα ως πρόεδρος. Η ισπανική κυβέρνηση έχει δηλώσει αντίθετη σε μια τέτοια κίνηση.
Πηγή: skai.gr