Καμπούλ: Τουλάχιστον 6 νεκροί από εισβολή ενόπλων σε πολυτελές ξενοδοχείο

Μετά από 12 ώρες μαχών οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο είχαν εισβάλει χθες τρεις ένοπλοι. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 

«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email.

Ο Μουτζαχίντ τόνισε ότι το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν «δεκάδες» εξ αυτών.

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, πέντε Αφγανοί και μια αλλοδαπή γυναίκα. Έξι είναι και οι τραυματίες.

Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον οι τρεις από τους τέσσερις ενόπλους. Διασώθηκαν 150 ένοικοι του ξενοδοχείου, 41 εκ των οποίων αλλοδαποί.

Οι τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την κουζίνα, πυροβολώντας και πετώντας χειροβομβίδες, κράτησαν ομήρους, ενώ έβαλαν και φωτιά στο κτήριο.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν προειδοποιήσει από την Πέμπτη τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανή επικείμενη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα.

Πηγή: skai.gr