Πενς: H παράλογη στάση των Δημοκρατικών θέτει σε κίνδυνο την άμυνα των ΗΠΑ

Την προτροπή του προς τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Ιρλανδία να παραμείνουν επικεντρωμένοι στην αποστολή τους εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, μετά την αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών λόγω απουσίας συμφωνίας για τον προϋπολογισμό.

«Θα το επιλύσουμε το θέμα που έχει προκύψει στην Ουάσινγκτον. Εσείς πρέπει να παραμείνετε επικεντρωμένοι στην αποστολή σας», είπε ο Πενς στους Αμερικανούς στρατιώτες από το αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας όπου έκανε ενδιάμεση στάση πριν φτάσει στο Κάϊρο. 

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Πενς δήλωσε για το θέμα του λουκέτου στην κυβέρνηση Τραμπ ότι η ηγεσία των Δημοκρατικών, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, προτίμησε ένα κλείσιμο που έχει επικίνδυνες συνέπειες για την εθνική άμυνα.

Αντίστοιχες κατηγορίες
εκτόξευσε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είπε ότι οι Δημοκρατικοί ευθύνονται για τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επειδή νοιάζονται περισσότερο για τους παράνομους μετανάστες παρά για τον στρατό ή την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Πενς αναχώρησε χθες για περιοδεία στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Ισραήλ, αλλά όχι με των Παλαιστίνιων, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr