Νέα τουρκικά πλήγματα εναντίον στόχων των Κούρδων στην Αφρίν

Νέα πλήγματα εναντίον της επαρχίας Αφρίν στη βόρεια Συρία η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG) ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα ο τουρκικός στρατός, σε συνέχεια του χθεσινού σφυροκοπήματος. 

Ο στρατός της Τουρκίας δήλωσε ότι ευρισκόμενος «σε κατάσταση νόμιμης άμυνας» απομακρύνει τις κουρδικές θέσεις από την περιοχή Aφρίν της Συρίας, χτυπώντας καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν μαχητές από τρεις ομάδες, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το PYD και το YPG.

Ανάλογα πλήγματα είχε εξαπολύσει η Άγκυρα και χθες Παρασκευή.

Η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας έχει ξεκινήσει «ντε φάκτο», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως θα ακολουθήσει επιχείρηση στην πόλη Μανμπίτζ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων που δρουν στην Αφρίν, αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG που είναι παρακλάδι του PKK. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ», τόνισε.

Τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα ξεκινήσει χερσαία στρατιωτική επιχείρηση μαζί με τους Σύρους αντάρτες που πρόσκεινται στην Άγκυρα με στόχο να εκδιωχθεί ο κουρδικός θύλακας της Αφρίν.

Το YPG, το οποίο αποτελεί σημαντικό σύμμαχο και των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, θεωρείται από την Τουρκία το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε χθες ότι θα εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές γραμμές στη βόρεια Συρία.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλιντιρίμ διεμήνυσε ότι είναι το «φυσικό δικαίωμα» της Τουρκίας να υπερασπιστεί τη μεθόριό της από απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε χθες τις πληροφορίες, περί απόσυρσης των μονάδων του ρωσικού στρατού από την περιοχή Αφρίν της Συρίας.




Πηγή: skai.gr