ΗΠΑ: Είμαστε αντιμέτωποι με την αυξανόμενη απειλή Κίνας - Ρωσίας

Κύριο μέλημά μας να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, όχι της τρομοκρατίας τόνισε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, αναφερόμενος στην εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από δύο ρεβιζιονιστικές δυνάμεις τόσο διαφορετικές όσο η Κίνα και η Ρωσία, ανέφερε, αποκαλύπτοντας την εθνική αμυντική στρατηγική.

Σε μια προφανή αναφορά στη Ρωσία, προειδοποίησε ότι «δεν θα απειλήσει τη δημοκρατία της Αμερικής». «Αν μας προκαλέσετε, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και η χειρότερη μέρα σας», υπογράμμισε.

Η Αμερική έχει εμπλακεί σε συνεχιζόμενες έρευνες για εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη, ο κ Μάτις ζήτησε από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει του δοθούν τα μέσα για να εκσυγχρονιστούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αναφερόμενος στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, είπε ότι αυτές οι δύο χώρες «απειλούν την περιφερειακή, αλλά και την παγκόσμια σταθερότητα».

Πηγή: skai.gr