Γιλντιρίμ: Απειλές κατά της Τουρκίας δεν θα γίνονται ανεκτές

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλιντιρίμ διεμήνυσε την Παρασκευή ότι είναι το «φυσικό δικαίωμα» της Τουρκίας να υπερασπιστεί τη μεθόριό της από απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας
«Η Τουρκία δεν θα ανεχτεί απειλές κατά της εθνικής της ασφάλειας» προειδοποίησε.

«Οποιοσδήποτε (στρατιωτικός) σχηματισμός απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτός. Αυτό είναι φυσικό μας δικαίωμα. Είναι ένα δικαίωμα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του τουρκικού νόμου», δήλωσε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τον τρόμο στην περιοχή, εννοώντας τη Συρία.

Η Τουρκία εξετάζει μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, για να αποφευχθεί η διαμόρφωση ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» κατά μήκος των συνόρων της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν σειρά στόχων των κούρδων μαχητών του PYD / PKK στην Αφρίν.

Η στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν θα ακολουθήσει την επτάμηνη τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, η οποία έληξε, επιτυχημένα σύμφωνα με την Άγκυρα, το Μάρτιο του 2017.

Η επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Αφρίν θα προχωρήσει κανονικά, δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, απορρίπτοντας αιχμηρά τις ενστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: skai.gr