Γκιουλέν: «Άπιστοι» όσοι παραδίδονται στην Άγκυρα ή ονομάζουν μέλη της FETO

«Άπιστους» χαρακτηρίζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν όσους συλληφθέντες στην Τουρκία, πρώην μέλη της οργάνωσής του FETO που κατονομάζουν άλλα μέλη της οργάνωσης. Η Άγκυρα θεωρεί τη FETO υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Σε βίντεο που διαμοιράσθηκε σε φιλικά προς την οργάνωση κοινωνικά μέσα, ο ιεροκήρυκας με έδρα την ΗΠΑ, δηλώνει ότι όσοι καταδίδουν άλλα μέλη της FETO «είναι άπιστοι, ακόμα και αν προσεύχονται δέκα φορές την ημέρα».

Ο Γκιουλέν στο βίντεό του προσπαθεί επίσης να αποτρέψει μέλη της οργάνωσης από το να παραδοθούν στις τουρκικές αρχές, που έχουν προβεί σε χιλιάδες συλλήψεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Εκατοντάδες κατηγορούμενοι σε τρεις δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το FETO δικάζονται για την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν και τη διάπραξη δολοφονιών τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Ο Γκιουλέν δηλώνει στο βίντεο ότι ο οργανισμός περνάει μια «κρίσιμη» διαδικασία και «εκείνοι που προτιμούν να υποστούν βία παρά παράδοση θα ανταμειφθούν».

Τα σχόλιά του αυτοεξορισθέντος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιεροκήρυκα έρχονται ημέρες μετά τις απολογίες ορισμένων πρώην ανώτερων στρατιωτών που παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στη FETO και κατονόμασαν άλλα μέλη.
Πηγή: skai.gr