Κύπρος: Προβάδισμα Αναστασιάδη δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στους 550.876 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίσουν στην Κύπρο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, στις 28 Ιανουαρίου.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 657 Τουρκοκύπριοι εκλογείς και 283 εγκλωβισμένοι, που κατοικούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, σύμφωνα με την οποία, δικαίωμα ψήφου έχουν και 11683 Κύπριοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό.

Τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και η κατανομή των εκλογέων κατά επαρχία, έχουν ως ακολούθως:

Λευκωσία , 410 εκλογικά κέντρα και 213.033 εκλογείς, Λεμεσός 305 εκλ. κέντρα και 152.115 εκλογείς , Λάρνακα 181 εκλ. κέντρα και 92.795 εκλογείς , Πάφος 134 εκλ. κέντρα και 49.765 εκλογείς και Αμμόχωστος - ελεύθερο τμήμα 54 εκλογικά κέντρα και 31.485 εκλογείς.

Το εκλογικό κέντρο με τους λιγότερους εκλογείς (47 τον αριθμό), είναι αυτό του Παλαιόμυλου στην επαρχία Λεμεσού.

Στην Ελλάδα, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο.

Στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε Γλασκώβη, Λονδίνο, Ληντς, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Βερολίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Μανάμα, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Παρίσι, Πράγα, Ριάντ, Σόφια, Στοκχόλμη και Χάγη.

Οι εκλογές θα κριθούν στον β' γύρο (4 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων, που έγιναν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επίσης, σε όλες έχει σταθερό προβάδισμα ο Νίκος Αναστασιάδης και δείχνει να επανεκλέγεται.

Πηγή: skai.gr