Κλείσιμο

H Συρία προειδοποιεί την Άγκυρα να μην επιτεθεί στην Αφρίν

Προειδοποίηση προς την Τουρκία να μην εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Αφρίν εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση της Συρίας η οποία σημείωσε πως οι συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αμυνθούν και να καταστρέψουν τα τουρκικά αεροπλάνα.

«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει αποκαταστήσει την πλήρη ισχύ της και είναι έτοιμη να καταστρέψει στόχους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που θα πετάξουν πάνω από τη Συρία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φαϊζάλ Μεκντάντ.

«Η παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε συριακά εδάφη απορρίπτεται κατηγορηματικά», δήλωσε ο Μεκντάντ. Πρόσθεσε πως αν η Άγκυρα αναλάβει στρατιωτική δράση θα περιπλέξει το ρόλο της στις διπλωματικές προσπάθειες και θα τη βάλει στο ίδιο επίπεδο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εν τω μεταξύ, σε σημερινή του δήλωση ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα επέμβει στις περιφέρειες Αφρίν και Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τις πολιτοφυλακές YPG των Κούρδων της Συρίας.

Στις δύο πλευρές της Αφρίν, η οποία ελέγχεται από τις YPG, καθώς και σε περιοχές της Συρίας έχουν ήδη αναπτυχθεί τουρκικές δυνάμεις.

Η Τουρκία θεωρεί τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG που ελέγχει την Αφρίν και άλλες περιοχές στα σύνορά της, ως επέκταση της κουρδικής εξέγερσης και θέλει να εμποδίσει τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου κατά μήκος των συνόρων.


Πηγή: skai.gr