Κλείσιμο

Μέρκελ: Μη διαπραγματεύσιμα τα βασικά σημεία της συμφωνίας με το SPD

Δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών τόνισε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, υπογραμμίζοντας πως δυνατή είναι μόνο η διευκρίνιση κάποιων σημείων.

Η Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι κατά τις διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) έκανε «πικρές παραχωρήσεις».

Συμπλήρωσε πως η βάση των διαπραγματεύσεων είναι καλή και πως ελπίζει ότι το SPD θα λάβει στο συνέδριό του μια υπεύθυνη απόφαση.

Περίπου 600 σοσιαλδημοκράτες σύνεδροι θα ψηφίσουν το Σαββατοκύριακο στη Βόννη στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους υπέρ ή κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Η βάση του κόμματος θα είναι αυτή όμως που θα έχει τον τελευταίο λόγο καθώς θα κληθεί ψηφίσει εκ νέου υπέρ ή κατά του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.
Πηγή: skai.gr